God kvällers!

Jomen jag klarade av denna dag också, grattis till mig själv. Börjar denna vecka jobba heltid igen efter en månad med 75 procent för att foglossningen varit som den varit. Så från att ha slutat tre varje dag till att börja veckan med en kvart-i-fem-tid, jag trodde att jag inte skulle överleva. Men ack så fel jag hade. Gick riktigt bra, förutom att jag nu inte kan förstå hur jag ska orka vispa ihop en pannkakssmet. Men det löser sig alltid ju!

Som jag tidigare berättat så var ju gårdagen den stor bakar-dagen, lussebullar,pepparkakor och knäck skulle det bli.  Lussebullar och pepparkakor blev det. Och Lussebullarna....ni vet dessa underbara, släta guldgula härliga fluffiga goda VACKRA bullarna.. Det verkar som att alla får till dom förutom jag.
Mina blev .. gråa.. skrynkliga och så gott som oätliga. Hur lyckas jag ? Eller snarare vad gör jag för fel ?  Jag älskar ju att baka och laga mat, men det verkar aldrig vilja gå min väg riktigt. Trots all själ jag lägger ner i bakningen så blir det alltid ett halvdant resultat som varken blir vackert eller gott.. pff... ska lägga ner bakningen och börja köpa halvfabrikat från butiken istället.

Och vad gör jag egentligen nu ? Hela frysen är full med lussebullar som knappt duger som fågelmat. Jag vägrar ju kasta dom så stackars jonas får väl leva på lussebullar resten av månaden.. Jodå!

Nu ska jag hur som haver försöka uppbringa tillräckligt med energi för att kunna göra den där pannkakssmeten och sedan ska jag ta mig ett mycket välförtjänt bad!





/ En mycket entusiastisk Emma


Okej, jag är tjock. Men om jag drar in magen då?


Neeej.. okej. kanske inte då...

/ECN

Stockholm

Detta mina vänner, har aldrig någonsin hänt. Att Emma Carolina Nyholm kommit hem tomhänt från en shoppingtur. Men igår hände det, jag, som så gott som är en fullfjädrad shoppaholic köpte inte en endaste liten pryl i stockholm. Ska jag vara helt ärlig så provade jag inte ens ett enda plagg. Jonas undrade om jag var sjuk, vad har hänt? sk jag ta tempen på dig? KOMMER DU DÖ SNART?

Nej, jag var helt enkelt inte sugen bara. Så kan man ju känna ibland, inte för att jag någonsin kännt det men någon gång ska ju vara den första också.

Förövrigt så hade vi en fruktansvärt mysig dag jag och min sambo. Vi kramades offentligt, och en och annan puss fick också se dagens ljus, något som vi mycket sällan gör offentligt. Måste ha varit något med julstämningen! Vi åt lunch på ett trevligt ställe och vi kollade igenom ungefär fem H&M och Jonas slutade aldrig förundras över hur många affärer dom har av varje. Typ  "Men AH. Hade vi också haft fem H&M och sjutton Gina tricot så hade ju Uppsalavarit minst lika stort som Stockholm!" Så fnös han lite bittert men kunde ändå inte låta bli att bli lite imponerad.

Själv blir jag bara rädd att gå vilse när jag är i stockholm, så jag höll hårt i min kära sambos arm, bara ifall att han skulle försöka passa på att smita ifrån mig.


Idag ska jag julbaka, får se om jag lyckas med något av projekten lussebullar, knäck och pepparkakor. Oddsen är inte på min sida, men jag ger mig en 50/50 chans att lyckas med en av dessa bak.
Och hade det nu inte varit så att jag glömde handla hälften av alla ingredientser så hade jag satt i gång redan nu men istället så måste jag vänta till Jonas har vaknat så att vi kan åka och handla först.


Ha en skön första Advent mina små hjärtan!

/ECN

kortis

God morgon.

Jag börjar sakta men säkert inse att jag är för tjock för de flesta av mina kläder. Jag är gravid, det är ingen nyhet för mig så jag kan inte förstå varför jag blir så förvånad varje gång jag ska ta på mig en tröja och inser att den lämnar halva magen bar.
När ska jag förstå att jag härmed är förpassad till de stora kläderna som det fnns plats att växa i?  Förmodligen så kommer det aldrig ske, jag kommer fortfarande i vecka 39 försöka klämma mig in i nätta små linnen som jag kunde ha i somras. Förnekelse? Inte då. .


Just nu väntar jag på att få väcka min käre sambo så att vi kan bege oss iväg till stockholm för lite mysshopping. Perfekt väder för en sådan tripp märkte jag nu när jag kikade ut genom fönstret.

Stockhoooolm här kommer vii ..

/ECN

hängigt värre

Jag blir bara tröttare och tröttare på morgonen. Inte nog med det så blir jag tamigtusan bara fulare och fulare också, det tar mig inte längre 2,5 minut för att fixa mig och få mig att se ut som en levande människa, nejnej. Det tar mig nu minst en timme för att ens kunna nå ett resultat då jag kan beträda stadens gator utan att bli jagad av folk som tror att jag är en zombie.

Jag är 21 år och ansiktet börjar hänga, rynka sig och inte alls vara med på noterna. Jag kan inte tänka på hur jag kommer se ut när jag är tjugofem. Är det klädnypor i nacken som gäller då? Eller kanske så åker jag till thailand och gör en schysst makeover, ansikte-tuttar-lår-mage-benlyft kanske? Inte så troligt, jag får leva med det och inse att min kropp och mitt ansikte hade sitt "time of my life" när jag var sexton. Då var man minnsan tight, fast och inte det minsta rynkig. Synd att man inte hade vett att vara glad över det då.

Fast jag kan låtsas att jag bryr mig, men det gör jag inte. Har väll värre saker att tänka på än att ansiktet snart hänger ner i golvet. Just nu tillexempel funderar jag och kära sambo på hur vi gör i Jul. Ska vi vara hemma och flänga runt som jag vet inte vad, till mammor och pappor, och allas nya och gamla, syskon och morföräldrar och halvföräldrar och ja.
Eller ska vi helt enkelt åka bort över jul? Just nu lutar det åt att åka bort faktiskt. Bara vara med varandra en enda jul, för sen kommer knodden och då kan vi inte bara sitta hemma eller åka bort hur som helst över jul. Nej det går inte serru. Då ska man vara hemma och baka, koka, inlägga och pynta och hej och hå och hit och dit.

Det tål att tänkas på lite till.


Nej nu ska jag ta mig i kragen och kika i spegeln hur illa ställt det egentligen är med mitt face..

Heddå
/ECN



God morgon

Jag börjar nu känna igen mig själv lite igen, för det första så kan jag hålla mig vaken till nio på kvällen och så vaknar jag nu inte längre heller klockan halv sex på morgonen pigg som en lärka. Är det inte härligt så säg? Jag börjar så smått få ett liv igen liksom, hurra!

Eller okej på att det inte är överdrivet kul att vara en vandrande grönsak på morgonen, men det kan jag leva med. Hellre levande grönsak klockan sex på morgonen än levnde grönsak klockan sex på kvällen.

Igår fick jag som en tidig julklapp nästan, en superkul överraskning. Jag blir kvar en månd till på mitt jobb och dessutom på bästa avdelningen också (Fast så får man inte säga, jag gillar ju alla avdelningarna), Så jäkla glad blev jag. Ska även prova gå upp och jobba heltid igen, någon som jag inte kan tänka mig blir ett problem då foglossningen knappt gör sig tillkänna nuför tiden.

Så kan ni förstå att jag är glad och nöjd va ? Nu är det bara att visa till hundra procent att man förtjänar det.


Idag har jag inget som helst planerat efter jobbet. Funderar på att kolla om det finns en tvättid (mindre troligt) så att jag kan tvätta alla kuddar, täcken och jätteöverkastet som vi lånat av mamsegull. Bara för att få det gjort liksom.
Eller vem försöker jag lura ? Jag kommer åka hem och lägga mig i soffan och kolla på unga mödrar med en kopp kaffe. Hah. Ni trodde mig nästan va? Att jag skulle göra något efter jobbet... mindre troligt säger jag.




Nu ska jag slänga på mig lite kläder som fortfarande passar, blir svårare och svårare för var dag, då det känns som att jag nästan kan se hur magen växer- men jag ger inte upp föränn jag hittat något.


Sköt om er och ha en himla bra tisdag!

/ECN


Hoho

Måndagsmorgon, på senare dar så har den här panikkänslan (ni vet ; "ÅHNEJ, måndag..ny vecka ..fem dagar till helg..BLÄÄÄ!!" ) försvunnit. Nu känner jag mer, åh, måndag igen, härligt. Fem dagar av bara jobb och när jag kommer hem så har jag inga måsten alls.  Kan bara lägga mig i soffan och känna att jag redan gjort dagens sysslor.
Det är en ganska skön känsla vill jag lova er.

I går kväll var det en krabat som hade fest i min mage, han/hon dansade runt och bökade som om det fanns eld i baken. Hela magen gungade och Jonas och Jag roade oss bra länge med att titta på detta. Det är en sån märklig känsla, typ att ha en alien därinne som när man ser på en riktigt dålig skräckfilm att något byggt bo i magen. Så börjar det bubbla och magen rör sig och så SPLASH så spricker magen upp och ut kommer en fullfjädrar rymdvarelse som äter upp allt och alla.

Eh, inte för att jag tror att vår lilla bebbe kommer äta upp någon eller så men ni fattar..  ( kan jag skylla detta virriga osammanhängande inlägg på att det är morgon och hjärncellerna inte riktigt är med mig än?) ..


Aja, egentligen så hade jag väl inte så mycket att säga, mest att "Hej här är jag och jag lever!" . Sittandes vid köksbordet, med mitt kaffe, nöjd och tillfreds.



/ECN

Granis, sluta titta på mina tuttar!

Men har ni inget bättre för er än att läs min blogg? Ni kommer inte bli smartare, roligare eller snyggare av att läsa denna blogg som till hundra procent är fylld av ren nonsens. Men förhoppningsvis kanske ni får er ett skratt, eller en tankeställare eller något? Hoppas går ju !

Medan ni ändå läser så kan jag passa på att berätta att jag denna söndag varit halvvägs in på IKEA, handlat mat på fyra olik affärer och gosat med min mage.
Jag har även lagat mat. Kycklingwook och fisksoppa. Kan berätta att jag enbart lagade fisksoppan för att jag blev så arg på Jonas som sa att han tyckte att det är äckligt med fisksoppa och undrade hur jag kunde gilla det. Och envis och tjurig som jag är så blev jag så sur att jag i ren protest ställde mig och lagade fisksoppa bara för att typ.. jäklas?  Tyvärr så blev det asmycket och skitäckligt och jag kommer få äta det hela veckan bara för att jag kommer att vägra att berätta för Jonas hur äckligt det faktiskt blev.  Fan att man ska vara så stolt..

Imorgon börjar min näst sista jobbvecka på förskolan, och bajs vad tomt det kommer bli sen. Stället jag är på nu är en plats jag verkligen trivs på. Barnen är underbara, kollegorna är underbara och ja, maten är inte så underbar men ni fattar vinken. JAG KOMMER SAAAAAKNA ER ...

Jaja tillbaka till vad jag egentligen skulle berätta om. Jag har fått höra att det är första advent nästa söndag. Stämmer det ? Jag har iallafall på lördag planerat in att åka med min karl till stockholm för lite julshopping och middag och mysigheter. Sedan ska jag på söndag baka pepparkakor och lussebullar, och åh kan ni inte förstå hur mycket jag längtar till nästa helg då? En hel helg med mysigheter. Woopwoop.

Äh nu har jag babblat på aldelles för mycket (som vanligt) så nu ska jag krypa ner i soffan med Jonas igen. Sköt om er alla va!

/ECN

Alltså.

God eftermiddag! Den här lördagen har hitintills inte varit som jag trodde. Till att börja med så vaknade jag inte föränn klockan halv nio (!!!) och då bestämde jag mig för att åka och träna (!!!) . Sagt och gjort, eller träna är väl att ta i kanske. Jag körde fyrtio minuter på löpbandet, gåendes, mycket mycket sakta. MEn bara det att jag kom iväg, ett mirakel måste ha skett.
När jag är påväg från gymmet mot bussen, hände en till.. låt oss kalla det skum grej. Jag går i godan ro förbi en tant, som ser ut som vilken söt liten tant som helst. Men just när jag passerat henne så vänder hon sig om och vrålar ( inte skriker, utan VRÅLAR) " MEN DIN JÄVLA RYSSHORA!" .

Jag förställs i chock i två sekunder och undrar vad hon egentligen vill att jag ska svara på det? Skrika något tillbaka kanske? " HEJ DITT GAMLA TANTSKRÄLLE!" Men sen beslutade jag mig för att låta bli och fortsatte gå, full av beundran. HUR kunde hon se att jag är av Balt-släkt? Jag menar Estland är ju så gott som ryssland. Vilekn jävla tant alltså. Hon kunde hon.


Nu ska vi straxt bege oss mot våran nya lägenhet för att som tidigare nämnt måtta lite, det ska bli så kuuul. Håller på att dö, vill bara flytta nu nu nu. Efter det så åker vi och kikar på lite soffor och dylikt. En mysig dag med andra ord.

I kväll bjuder även mamma på middag. Eller bjuder och bjuder, jag bjöd in mig själv och jonas med våld igår. Så får man också göra ibland.


Hoppas ni alla mår bra!

/ECN

helg

It's Fridaaaay, tänkte bara berätta det för er som inte vet om det. Fredag Fredag! Hade det varit en fredag under normala omständigheter så hade jag garanterat svidat upp mig till tänderna, hinkat en flaska vin med någon av mina polare och glatt skrivit statusar om att " vi seeeees i dimman everyone!" på facebook.

Nu (the real life) kan jag kallt räkna med att komma hem från jobbet, slita av mig kläderna och tacka gudarna för att det finns slitna gamla mjukisbyxor och urblekta stora pojkväns t-shirtar. Jag kommer kanske laga lite mat, äta den och sedan poppa lite popcorn och lägga mig i soffan för att vänta på filmen som börjar klockan nio. Säkert en superbra rulle, som jag då inte kommer se eftersom jag slocknar vid åtta.
På lördagsmorgonen kommer jag vakna vid sjusnåret, groggy och illamående och undra vad som hände igår egentligen. Sedan kommer jag på att jag ju inte mår illa för att jag är bakis utan för att jag är gravid.

Jag kommer koka kaffe, sätta mig framför tvn och vara nöjd i en timme ungefär. Sedan kommer jag springa in i sovrummet och hoppa på min kära pojkvän som ligger där i godan ro och sover, bara för att jag är så rastlös och vill göra något de få av dygnets timmar jag faktiskt orkar det.

Samma procedur som kvällen innan upprepas även denna kväll och har jag tur så får jag en sovmorgon till åtta på söndagsmorgonen. Då kokar jag sedan kaffe och städar/lagar mat/ handlar eller något liknande.

Här har ni min helg i förväg, jag vet precis hur den ser ut. Jag vet precis hur bitter jag kommer vara på söndag kväll för att jag inte hunnit med att göra något.  Jag kommer vara så glad på måndagmorgon över att det är  vardag igen, för då kan jag gå till mitt jobb och känna att jag gör något roligt och nyttigt.

så till alla icke gravida : HA DET SÅ KUL I DIMMAN, VI SES DÄR OM ETT ÅR!

/ECN




Tyckte jag att jag var tjock eller?

Hahahaha... alltså ska jag skratta eller ska jag gråta. Knäppte ny bild på magen nyss, gick i samma veva igenom bilderna jag redan har på magen. Ser då den allra första bilden jag knäppte... På riktigt, tyckte jag att jag var tjock då? Vilket jävla skämt, jag var värsta stickan. Frågan är om jag någonsin kommer att bli så smal igen? I dont think so. kill me va.



Nyplussad, alltså v 5 typ. ??


V.22 Hello flodhästen!



V.22 Hello twinsen!



Har faktiskt ibland svårare att gömma rattarna än vad jag har att gömma magen, silikon vem behöver det när man bara kan gå och bli gravid!


Äh slutgaggat, jag har mat att laga och tvätt att hänga och snart är klockan sju och då ringer ju mat och sovklockan.

Tjingtjing..

/ECN

!!

Morgonens dilemma : Jag sätter på kaffe, tillräckligt mycket för att jag ska kunna ta en kopp här hemma och ta med mig en i min thermosmugg på bussen. Som Alltid!
Öppnar kylen och märker att jag bara har mjölk så det räcker till en kopp (till er som inte känner mig ; jag dricker inte kaffe med mjölk jag dricker mjölk med kaffe. ) Vad gör jag ? Går fortfarande och klurar på den. Ska jag dricka en kopp i lugn och ro här hemma men gå och vara galen på väg till bussen, och på bussen för att jag inte har något kaffe? Eller vice verca.. Kan verkligen inte bestämma mig. Och kaffe utan mjölk är absolut inget alternativ.. Vilka i-lands problem man har.

Idag är det torsdag, veckorna rusar förbi. Två dagars jobb sedan helg och i helgen får vi förhoppningsvis komma in i vår nya lägenhet så att vi kan mäta och måtta och mäta och måtta badrum och kök och hall och gud vet. Det är cirka en och en halv månad kvar till vi flyttar och vi har inte ens valt kakel till badrummet än, tror ni att någon (läs: jag) börjar bli stressad ? Svar ja! Fett stort ja!

Idag foluserar jag på att ta mig igenom dagen utan att avlida. Hel-veeeeete vad trött man blir av att vara gravid, dont try it at home liksom. Det är jobb och sova, jobb och sova. Man har inget liv alls. Och man går bara och väääntar.
Okej, överdrift. Det är underart att vara gravid men också... tröttsamt.. aja.. ska till bussen om en halvtimme så kan vara dag att klä på sig lite va ?

/ECN

Häxan Surtant

Här har ni mig, som vanligt på morgonen, som vanligt med en kopp kaffe som vanligt trött trots att jag sovit mina tio timmar inatt. Och som vanligt ska jag blogga om något. Idag blir det mitt humör,mitt vidriga vidriga humör.

Jag har de senaste månaderna förvandlats till häxan surtant, vad det än är så gnäller jag. Vad jag än gör så gnäller jag och nåde om jag inte får som jag vill, då är det inte långt ifrån att jag slänger mig ner på golvet, skriker och sparkar med benen.
Vad gör man åt detta humör? Jag kan ju inte sova mer för det är snart tekniskt omöjligt med tanke på att jag redan sover 98 procent av tiden jag inte jobbar.  Vad gör jag för att inte vara så sur på min stackars pojkvän som inget annat gjort än haft bra simmare ?

Jag vill vara en glaaaaaaaaaaaaaad flickvän igen.. nu nu nu ..


Och vad gör man om man i söndags ställde sig på vågen och tänkte att " jaa... fem kilos uppgång får jag ju allt räkna med!" men sedan höll på att svimma när man isåg att vågen visade tio kilo plus ? Okej på att jag äter typ vad jag vill typ när jag vill och okej på att jag har foglossning så att jag har svårt att träna. Men VA FAAAAN, tio kilo.. Jag har fått viktnojja och inte en liten sådan heller..
Har försökt börja ta små promenader om kvällarna men hur kul är det att gå själv i typ fem minusgrader? Jag är inte motiverad, jag kommer inte börja gymma igen och jag kommer förmodligen gå upp tio kilo till innan lilla bebis kommer. face it... jag kommer bli fet.. eller så kan jag tänka.. fyra kilo i ena tutten, fyra kilo i andra tutten och två kilo på magen. Johodå, vips så kändes allt mycket bättre haha!

/ECN

The love of my life!

Här är han ( och jag) grabben som har fått mig på fall. Den finaste människan i världen. Min sambo och pappan till mitt barn. Allt jag behöver här i världen. Det är ett under att du står ut med mig, fina fina människa!
/ECN

Pappas dag!

Hej och Godmorgon!

Sitter i mitt otroligt ostädade kök och filisoferar lite. Ugnen är på och står öppen och framför den hänger en tröja som tvättades igår för att jag skulle ha den idag. Dessvärre så står tvättställningen vid badkaret och efter mitt bad igår så glömde jag fälla ut ställningen igen, så exakt ingenting var torrt... Fan måste skaffa hårtork eller något.. inte för att ugnen inte funkar men.

Igår var jag och Jonas och kikade på kakel till vårat nya badrum, finns så mycket fint kakel att jag bara vill dö och aldrig mera se vita kakelplattor igen. Tyvärr så kom vi ju ingenvart med väljandet men golv till hall och kök har vi iallafall valt ut. Ett litet steg i rätt riktning.

Jonas spenderade resten av dagen med robin som totalrenoverar dera nya lägenhet, och jag hade en heldag med min kära mor ute i storvreta. Vi spelade wii och typ.. drack kaffe.  Mamma kände även bebisen röra sig för första gången, det var häärligt vill jag lova.

Idag ska vi åka ut till min pappa Hasse och fika lite, sedan ska vi till jonas pappa Hasse och äta lite mat. Det är lite trist att ha en pappa som bor ända borta i östhammar, det blir så svårt att bara vara lite spontan och åka dit och det vet jag att både pappa och jag är lite ledsna över. Buhu,, ,

Nu ska jag väcka upp kära sambo så att vi kan klippa hans hår och sedan ååååååker vi. Ha en skön dag och gratulera era fina pappor på fars dag!


love love love!

/ECN





11 11 11

Sådärja! Nu är allt snart klart med lägenheten, klockan nio ska vi skriva papper och ordna det sista, inflyttningsdatum och annat kraffs. Jag behöver ju inte vara med för att skriva på något men känner att jag bör vara där för att se till att allt blir som det ska, annars kan väl jonas hitta på vad som helst. ( ha, tråkigt men sant).

Nu kommer det ju också bli så att vi får "lite" pengar över så vi hade innan tänkt köpa en begagnad barnvagn men har nu bestämt oss för att fira med en ny. Och jag funderar skarpt på en Brio Happy, vi har varit n några gånger på olika affärer och kännt lite på dom, och dom känns rätt.
Det är inte någon som har en som kan ge ett privat utlåtande kanske ?

Sedan är det ju det där med färgen, jag är inne på svart, vitt eller mörkbrunt. Jonas har helt dissat Mörkbrunt och vitt.. Whyy? Okej på att den vita kan bli smutsig fort men den är ju så fiiiiin. Och vad är det egentligen för fel på den mrökbruna ? Den gillar jag. Svart blir så tråkigt efter ett tag.. ABOOOOO vad ska vi göra. Hur lång leveranstid är det normalt på barnvagnar?
Jag är helt lost i barnvagnsdjungeln,...

(nu hittade jag en lila, den var ju snygg. Fast nej. då måste man hålla på och matcha kläderna med barnvagnen och jämnt ha lila på sig, not so mutch va)



Äh det får bli en svart va.....


Nu måste jag börja klä på mig, Jonas är här om en timme och plockar upp mig och just nu är jag allt annat än färdig. Tjing Tjing

/ECN



Hallååååå

Hej everyone!

budgivningen på våran lägenhet  verkar inte vilja ta slut, det går saaaaaakta men säkert framåt. Igår fick i höra att allt stannat vid 910 000 och att vi skulle skriva papper på fredag, vi var så nöjda. Säljer den här lägenheten för lika mycket som vi köpte den andra för. Men vips vid sjusnåret så har vi fått ännu ett bud på 920 000. va..FAN?!?! okej vi klagar inte. Där blev det en ny barnvagn liksom. Nu vid tiosnåret får vi se vad som händer och fötter med allt. Det är karma I think. Eller det måste vara kharma, för komigen.. Vi var asnojiga och trodde vi inte skulle få iväg den för 850 000 ens, så vi var nöjda när den var uppe i 875, ännu nöjdare vid 885 och JÄTTEnöjda med 910.  Och då ba vips, 920 000 . Det är bonus, vad har vi gjort för att förtjäna det?

Somsagt, nu får vi bara vänta och se.


Veckorna går fort nu, det är redan Torsdag igen och bara två arbetsdagar kvar denna vecka. En vecka som förövrigt har varit så skonsam med min stackars rygg/foglossning. Som det är nu så väntar jag bara på ett bakslag som gör mig sängliggandes i tre månader.
Trist när sånt händer liksom. Men vi håller humöret uppe och fortsätter jaga småkids på jobbet. ( som förövrigt är så kul igen när man inte har allt för ont).

nda problemet är att jag som sagt har svårt att hitta kläder som jag  både känner mig  bekväm i och som passar.  Idag hittade jag ett gammalt tält-liknande linne som jag slängde på mig tillsammans med ett skärp och en stickad tröja. Bekvämt före fashion... tyvärr.. tur att man aldrig varit en riktig modeslav. Fänk jo..





P TO THE UDDING!


/ECN

Visning

Vad är poängen med att börja klockan nio när man ändå vaknar med Sambon klockan sex? Ska seriöst försöka få en scehmaändring.. Typ.. halv nio till tre istället för nio tll halv fyra. Min buss går ju ändå så att jag är på jobbet senast kvart över åtta liksom..  Aaah.. Ska ta tag i det idag!

Igår hade vi visning på våran lilla lägenhet, Vi är nöjda med antalet intressenterr och idag så får vi se hur det går, men förhoppningsvis så blir vi av med vårt hem den här veckan, hoppas hoppas.

Veckorna går fort och imorgon går jag in i vecka 21 och det är tydligen nu det kan börja synas att man är gravid. Jo tjena, en annan har kännt sig höggravid sedan vecka tio typ.
Men något jag märker av är sparkarna, den lille sparkar mer och hårdare för varje dag som går och det känns så mysigt så. (Förutom i söndags då jag mådde såå jävla illa och inte alls uppskattade sparkarna).

Kom förövrigt just på vad poängen med att börja nio när man ändå vaknar sex är;  Jag orkar göra saker nu på morgonen, eller okej. Jag orkar sitta upp, jag orkar sitta vid datorn och jag orkar dricka kaffe haha. Annars är det bara hem, laga mat, ligga i soffan, sova som gäller för hela slanten. Kanske är rätt värt detta ändå?


I lördags gav jag även mig själv en liten present, ett gravid-smycke. Bola hette det visst, är en rund liten kula med en typ xcylofon i (snälla, stavningen. hjälp?) som plingar när man rör sig och som tydligen från och med vecka tjugo ska kunna lugna lille bebisen i magen. Pling-pling bebis, är du lugn nu ?

För att avrunda detta inlägg lägger jag in en bild på magen, here you are.



Ha en bra dag!
/ECN





87

God morgon, 87-åriga Emma Nyholm här! Det verkar sig inte bättre än att jag tagit över 21-åriga Emma Nyholms kropp nu förtiden.

Tydliga bevis på detta är att jag oavsett dag går och lägger mig senast klockan åtta på kvällen och vaknar senast klockan sju nästföljande morgon. Jag har börjat äta Fil till frukost ( utan flingor)  och är det A-fil??? Ännu bättre.  All min fritid ägnar jag åt dåliga tvprogram, matlagning eller städning. Eller så kan jag  för all del planera vad jag ska laga för mat, när jag ska städa och fundera på när dom sänder sämsta tvprogrammen.

När jag nyligen köpte nya vinterskor så fokuserade jag på att hitta ett par fotvänliga, sköna skor som fyller sin funktion, dvs man kan gå i dom. Utseendet spelar inte så stor roll. Så länge dom inte är högklackade, vilket annars är ett måste för mig och mina imponerade 157 centimeter.

Sista plagget jag köpte var en svart sammetsklänning, med lång ärm och som döljde och höll in det som bör döljas och hållas in. Nu undrar jag dock inte om jag borde kassera den eftersom den är en aningens urringad. Jag menar, någon som inte känner mig kan tro att det sitter ett par bröst på bröstkorgen och då kan dom ju tro att jag är vulgäääääääär.

Och minnet sen. Eller ska jag kanske säga vilket minne? Med tanke på att jag för tillfället är i total avsaknad av ett. Jag ställer ifrån mig kaffekoppen, och en minut senare kan jag inte hitta den för att jag glömt var jag ställde den.
Jag kan även leta efter mina glasögon i en kvart och tillslut fråga Jonas om han sett dom. Han tittar lite konstigt på mig och pekar sedan på mitt huvud. Aha, där satt dom ja. Vi båda väljer att inte kommentera denna händelse då det kan genera mig, och om jag blir generad så börjar hjärtat slå hårdare och med tanke på min ringa ålder så är det möjligt att jag faktiskt får en hjärtattack och lägger mig ner och dör på fläcken.


Grattis Jonas, för nio månader sedan träffade du en snygg, pigg 21-åring. Nu är du sambo med en gaggig, trött 87-åring. enjoy!


/ECN

Bloggen..

Hejpåer!


Har spånat igenom dom senaste inläggen och insåg rätt snabbt att typ.. allt handlar om att jag är på tjocken. Helt spontant blir min tanke att jag vill be om ursäkt för detta.. Men det tänker jag inte göra för ungefär 98 procent av mitt liv cirkulerar kring mig själv och min graviditet nuförtiden. Kul va?

Resterande två procent får för tillfället räcka till jobb, kompisar och pojkvän..typ.  Men ändå.. förlåt...


Idag härdade jag ut fram till lunch på jobbet sedan var jag tvungen att åka hem, foglossningen blir bara värre och värre och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag kan inte sköta mitt jobb ordentligt men jag kan inte heller sluta jobba helt. Jag behöver pengarna och jag behöver ha något att sysselsätta mig med om dagarna.  WHAT TO DOOOOO? Tacksam för svar.

När Jonas kommer hem från jobbet ska vi åka ut till Almunge och fira jonas syster som fyller år. Känner inte riktigt att det är vad jag vill den här kvällen. Helst av allt vill jag bara ligga i min säng, titta på tv och tycka synd om mig själv. Men det går ju inte.

Det är bara att kämpa på. Heja Emma, Heja Emma!

Idag går vi ju in i vecka tjugo också, tjohooo. Halva tiden kvar nu bara tills den lilla kommer och som vi längtar efter dig även fast du är en retsticka som sparkar utav bara den men så fort pappa Jonas ska känna så ligger du blickstilla. Dom fasonerna har du helt klart fått av far din haha.

Ska läsa på lite om vecka tjugo nu och sedan ska jag ta ett bad. Ha en bra kväll !

/ECN

Titta det växer!

Denna  dag... började vedervärdigt. Jag var så trött, hade sovit på något konstigt vis så ansiktet var ihopknycklat som på en mops och jag hade foglossningen från helvetet. Men redig som jag är så tog jag mig i kragen, drog och sminkade ansiktet så att det inte riktigt såg ut som en mops och begav mig till jobbet med den trygga tanken att " jag kan faktiskt gå hem om det blir för jobbigt" vilandes i huvudet.
Denna tanke sköts snabbt som attan undan så fort jag kom till jobbet, K A O S var vad som mötte mig i dörröppningen.  Magsjuka har drabbat personalen.. Vi var knappt en ordinarie på varje avdelning men barnen tycktes ha klarat sig för det var knappt en kotte ledig eller sjuk i hela huset.

Jag och min ständige följeslagare foglossningen stretade på hela dagen, med en stubin som var så kort att den knappt fanns och ett humör som ar i bottnen..
Men även en arbetsdag från helvetet tar slut och så gjorde även denna. Jag satte min feta rumpa ( jag är såååå fet så fet just nu, gravid och fet) på bussen in till stan med ett enda mål: att lämna tillbaka kläderna jag köpte i helgen eftersom jag såg fet fet fet (eller något) ut i dom..

Väl inne på H&m så tänker jag att jag bara ska kika lite... Bara kika alltså. Detta slutar med att jag till min glädje kommer hem med en klänning till helgens bravader och sist men inte minst ett par jeans(leggings) ala mamma-model och inget av dessa plagg gör mig abnormt fet eller abnormt ful. Kan ni förstå..  Hallelujah-moment!

Dessa byxor kan få mig att orka jobba resten av veckan. Tro mig..






Vem kan tro att det döljer sig en "jättemage" frampå den där kroppen vavava?



Men se där.. en "jättemage"




En "jättemage" framifrån med tillhörande giraffhals ..




Mina nya jeans jaaaaaaao




Peace and out!

/ECN

RSS 2.0