Hej kompisar!

Idag är jag på lite bättre humör. Glömde ju helt igår att berätta att min kära syster kommer hem från kalmar. Igår kväll anlände hon, och som vi längtat. Vi körde iväg till stationen och hämtade systran och var sedan hemma i storvreta en sväng och mös med henne. Eller mös och mös, hade sådant där hemtrevligt syskongnabb mest hela tiden. Men det är bannemig inte fyskam det heller vill jag lova!

Nu ska jag snart på besök hos min Barnmorska för att kolla att allt ser bra ut trots sammandragningarna och ordna med papper för sjukskrivningen. Sedan blir det hem och bums i säng så att jag orkar med kusinfikat ikväll, har ju inte träffat kusinerna på flera månader nu så det vill jag inte missa för allt i världen. Mysiga fina kusiner!

Något positivt är att jag inatt för första gången på över en vecka inte vaknat en enda gång av att jag haft ont i magen, det måste ju vara något positivt? Att sammandragningarna satte igång så fort jag öppnade ögonen är ju en annan femma förstås. Men fatta, sova en hel natt, vilken julklapp! Nu hoppas vi bara att mina ansträngningar (läs: att ligga i sängen) hjälper och att Vildis stannar i magen fram till mars. Hoppas Hoppas, kanske får önska mig det av jultomten?


Aja, nu är det snart dags att åka. Sköt om er alla!


/ECN

Dystert

Flåt, jag bloggar inte så bra för tillfället. Jag mår inte så bra och är inte så glad i dessa dagar, jag ligger ner mest hela tiden och väntar på att tiden ska gå. Jag har ju nu blivit heltidssjukskriven pågrund av mina sammandragningar. Jag ska även mestadels hålla mig i sängen eller sittandes, hur tror ni det känns för ett energiknippe som mig?
Det är så fruktansvärt frustrerande.

Är inte ens kul att blogga, jag menar, "Hej bloggen, idag har jag också bara legat i sängen och petat mig i näsan och tittat på tv." ÄR det kul att läsa? Nej menar det. Bästa pojkvännen har iallafall köpt The Sims åt mig så jag har något att roa mig med om dagarna.
Började även igår att lägga ett tvåtusenbitarspussel ( I love pussel) men charmen försvann liksom när jag lagt klart kanterna och insåg att bordet var en dm för litet. Så då gav jag upp det projektet rätt snabbt.

Alltså, jag har en konstant hängande underläpp, jag ser ut som någon som sålt smöret men tappat pengarna. Men det är bara att göra det bästa av situationen, och min Vilda är glad och frisk och för henne gör jag allt. Tänk att man kan känna så mycket kärlek till någon man ännu inte träffat. Livet är underbart trots allt!

Vilda, varje dag du stannar i magen är guld värd.



V 27



/ECN

Bitter, ledsen,

Det är så tråkigt. Man bara går och tror att en graviditet ska vara mysig och härlig, man ska gå och vara tjock och lycklig liksom. För mig är det inte så tyvärr, inte just nu. Sammandragningarna är så täta igen, dom bara löser av varandra och jag har ont  ner i ljumskarna. Är det meningen att jag ska behöva ligga hemma till mars nu?  Det är inget kul isåfall, jag vill kunna jobba, jag älskar mitt jobb.
Självklart gör jag allt för min lilla Vilda i magen,men det är så trist att sammandragningarna sätter i gång så fort man vaknar på morgonen, innan man ens hunnit gå upp och att det bara är att ringa jobbet och sjukanmäla sig.

DET ÄR INTE SÅHÄR JAG VILL HA DET!

Eftersom man inte får ut något vettigt av damerna på förlossningen så ska jag idag ringa min BM och höra vad hon säger. Om det blir sjukskrivning eller om det bara är att bita ihop och jobba ändå. Det känns sjukt att det ska vara såhär. Det är inte roligt. inte alls.


okej.. jag är sur och les.. Förlåt.

/ECN





4:e advent och 100 dagar kvar

Godmorgon!
Idag har vi ju alla förhoppningsvi tänt det fjärde ljuset i staken (haha staken) och det slog mig just att det bara är hundra dagar kvar till Den Vilda är beräknad att kika ut. Om hon nu inte tar saken i egna händer och tar sig ut nu i december, man vet ju aldrig med tanke på alla jävla sammandragningar jag har. Dom fortsätter komma med jämna mellanrum (ca var tionde minut) oavsett om jag jobbar, vilar eller shoppar. Det är inte skönt, jag vill inte ha det såhär och jag vill inte behöv ringa Förlossningen och bli idiotförklarad varje dag. Förlåt förlåt om jag är orolig då liksom. Och nej kära barnmorska, det är sammandragningar och inte fosterrörelser jag känner av.
SKOTT I PANNAN PÅ DIG!

Jag kan med stoor lycka berätta att vi igår var och beställde barnvagn också. Det blev tillslut en Brio Happy, just som jag velat. Med både svart liggdel och sittdel och en grön murvlig underbar åkpåse. Jag är så kär och vill ara ha den här å att jag kan pilla på den men får glatt vänta i tio till tolv veckor haha!



Där har vi den, pärlan. Fast med svart chassi också, rätt ska vara rätt och allt ska matcha ;)


Var även in på Lindex och utökade samlingen med barnkläder med en fleece-overall och en randig liten body. Bilder kan vi ta och lägga upp på det senare För nu ska jag bara fortsätta morgonmysa men passar på att kasta in en bild på magen idag först. Den växer hoh hoo!



/ECN

Shakiiiiiiing

Jäklar anamma så skakis jag blir av bricanylen, sitter här och darrar som ett jävla asplöv (svordomarna haglar).  Håller jag i kkaffekoppen så skvimpar kaffet över och jag har redan fått rätta till denna korta text tre gånger på grund av alla stavfel.

Alltså, jag känner mig som en pundare som gått utan tjack för länge. Eller så känns det för alldel som att jag kutat tre mil på tio minuter. Ingen angenäm känsla vill jag lova. Men det hjälper ju mot sammandragningarna iallafall och det är väl det som är poängen. Ont ska med ont förgöras typ.

Jonas är på julfest med jobbet ( trots att han är orolig och ringer stup i kvarten för att kolla hur jag mår) så nu är middagen i micron och jag ska snart fortsätta ligga i soffan och känna hur den Vilda sparkar och har sig i magen. Trots att jag nu är lite less på denna graviditet så är varje liten spark och buff så fruktansvärt underbar att jag inte kan beskriva det med ord. Finns egentligen inget härligare än att vara gravid va?


Om jag är vaken vid nio så kommer min kära granne Filip över en stund för att hänga lite så att jag inte känner mig totalt avstäng från världen därute. Men tills dess : SOFFAN HERE I COME!

/ECN

Ouff

Har nu haft sammandragningar mer eller mindre var tionde minut sedan kvart över nio. What to do ?


Hemskaste morgonen i mitt liv (nästan)

God morgon på er alla!

Vill ara informera om att jag igår ( och i förrgår) hade det riktigt hemskt. Det började i onsdags kväll då jag fick allt tätare sammandragningar, har ju haft ganska mycket sådant sedan vecka 20 ungefär men där på kvällen så kom dom varannan minut ungefär. Det gjorde ont, men jag tänkte att !kan jag somna så är det nog ingen fara!" . Och jag somnade, och vaknade och somnade och vaknade.
Hade rediga sammandragningar även under natten och när de inte gav med sig på morgonen så ringde jag förlossningen när jag kommit till jobbet och frågade vad jag skulle göra. " Åk in till förlossningen så fort du kan!" var svaret,  och då tänkte jag att nu är det kört, nu kommer min bebis i vecka 26 alldeles för tidigt. Har aldrig någonsin kännt en sådan panik tidigare så jag ringer Jonas som kastar sig i bilen och hämtar mig.

Väl inne på förlossningen så går allt snabbt och innan jag hunnit blinka så ligger jag med ctg (?) på magen och de mäter och kollar och donar och fifflar och gud vet allt.  Både vaginalt och vanligt ultraljud görs och mina sammandragningar/värkar är tydligen oroande men livmodertappen och alla värden ser bra ut Så efter ett antal timmar skickas vi hem med Bricanyl-tabletter och stränga order om att vila mycket. "Och fortsätter det, så åk in direkt igen, ring inte!" .

Så allt var bra med bebis trots allt men vi funderar på hur det kan ha kommit sig att jag fick så mycket sammandragningar. Men sen jag kom hem igår så har det lugnat sig betydligt, antar att det är Bricanylens hjälp. Så vi fortsätter hoppas på att det håller sig lugnt ett par månader till! Och lilla hjärtat, skräm oss inte så, en gång till och jag kommer få läggas in på hispan.


Igår på ultraljudet mitt i all oro så lyckades jag även få veta att bebisen inte hade någon snopp men barnmorskan ville inte sätta alla sina bespringar på att det var en flicka. Men tja, just nu går vi och försöker ställa om oss och kallar bebisen för hon istället för han men vi litar inte på det till hundra procent!





Idag åker jag och jobbar, jag är så dålig på att vila och ta det lugnt men efter denna upplevelse så måste jag verkligen försöka ännu hårdare. Jag har en mars-bebis i magen och då ska den också komma i mars!

Sköt om er alla!
/ECN

Vad jag bär omkring på i v 26


Till alla er som undrar varför jag aldrig har håret utsläppt


Heeyoh!

God morgon på er! Hur mår ni denna mörka måndagsmorgon? Jag kan ju informera er om att jag lever och mår bra. Om än lite trött, men det får man ju vara på måndag morgon!

Hela söndagen var en enda stor slapp dag. Nästan. Eller egentligen så gjorde jag väl mer än vad jag brukar göra normalt men eftersom mycket av min energi kommit tillbaka igen nu så behöver jag inte längre vila mig en vecka när jag varit på stan i två timmar. Det är hyggligt bra att det numera räcker med en dags vila efteråt.

Jag var då som ni kanske förstår nere på stan igår, shoppade lite och hade det bra. Inga stora fynd tyvärr. Sedan kom min nyblivne nästan-Granne Filip förbi och vi slösade bort en fyra timmar på att spela skipbo och dricka kaffe. Det är ju så härligt att en av ens bästaste killkompisar flyttat bara två hus bort. Nu är det spontana skipbo-kvällar på tapeten igen!
Det får väga upp att den andre flyttat till stockholm och rider på hästar och den andra flytt till Vancouver. Så jävla beiget att bara dra va grabbar. Annat vet jag Filipen, han håller sig nära mig han. Duktig pojke som vet sin plats (haha flåt filip).


Nu bloggar jag lite i väntan på att min sambo ska komma och plocka upp mig. Vi ska på besök hos barnmorskan  och väga, mäta och lyssn och gud vet vad. Ska försöka muta till mig ett till ultraljud så att vi kan få veta vad det är för kön på kickboxarn i magen.  Så håll tummarna för mig va!

Det var ju längesedan jag insåg att sova på magen inte var ett alternativ längre, så jag började sova på sidan med lite kuddar instoppade här och var. Igår insåg jag dock att inte heller sidan är ett ultimat sätt att ligga på. I och med att filuren i magen blir allt vildare och bökar så mycket mer så känns det nu när jag ligger på sidan som att magen ska springa iväg och släpa mig efter sig.  En inte alltför angenäm tanke kanske.
Så nu är det ryggen jag får ligga på, fruktanvärt enerverande då jag aldrig någonsin kunnat slagga på rygg, men det är väl bara att vänja sig kanske?

Nej, nu ska jag dra på mig lite kläder ( och jag ska låta bli att klaga på att inget passar längre) och sedan kommer väl käre sambo antar jag!

Sköt om er!

/ECN



Oh lördag

Godmorgon! Idag fick jag mig en riktig sovmorgon, om man nu kan säga att vakna klockan åtta är en sådan. Och det kan ju jag nu efter några månader då jag vaknat senast klockan sju.

Men jag är lite arg...Lite arg på dom som säger att en bebis sparkar känns som "en fisk som sprattlar" eller "lite buffande" . Det känns inte så. Det känns som att någon använder insidan på min mage som studsmatta , och med tanke på att det inte är så högt i tak i min mage så slår bebben huvudet i taket hela tiden. Det är inte någon angenäm känsla att vakna av vill jag lova.

Fast jag kan inte ljuga så mycket, det är en underbar känsla också, helt fantastiskt. Bara det att jag hellre känner av den klockan tio än vid sju-åtta-snåret. Ni fattar va?

Jonas stackarn, ligger och sover helt utslagen. Han har tydligen blivit smittad av mig och har ägnat halva natten åt att väcka mig och berättat hur ont i halsen han har. Och jag är inte så glad när jag blir väckt så jag har nog inte varit så snäll mot honom, känner jag mig själv rätt så har jag väst fram ett " Jaha, stackars dig då! Ta en alvedon och håll käft!" typ.. det är sån jag är på nätterna, gullig va?!

Idag ska vi (förhoppningsvis)  åka och hämta en spjälsäng hos Jonas jobbarkompis ( måste ske idag, annars blir den kastad) kanske åka förbi min mor en sväng och sedan vidare till Jonas mor för att hämta upp lite grejer och fika lite. Ikväll är det tydligen en "väääääldigt vktig fotbollsmatch" som vi måste se. Åh, vad jag ser fram emot det. NOT.



Så här har ni min dag, vacker va!

/ECN

Fredagsmys

okej Så här är det: Jag har bloggat dåligt för att jag i stort sett legat i koma denna vecka. Eller okej, lugna sig nu. Jag har varit sjuk. Jag har haft fullt upp med mig själv och tycker inte att ni behöver höra mig klaga på hur ont, eg, dåligt jag mår! Schysst va!

Nu är jag dock så gott som på topp igen. Bara lite halsont kvar och jag är ute i svängen igen. Igår jobbade jag och idag jobbar jag sen var det visst helg igen, tänk så tiden går. Snart är det jul tillråga på allt och efter jul? Ja då flyttar familjen Nyholm/Dahlin/Bebis. Nu får tiden allt lugna sg så jag hinner med allt.

Kan återigen berätta att jag har världens bästa jobb. Speciellt när man lägger sig ner på rygg och en femåring kommenterar ens gravidmage med : " Men åh HERREGUD vad din mage är lång där. Du ser ju nästan ut som en kamel.. eller en dromedar!"
Tack och bock då! Hade dock kanske inte tagit det lika bra om den kommentaren kommit från min 25 åriga sambo. 5åringar har ju sin charm liksom.

Nu är det ju så att jag även hunnit springa in i vecka 25 och jag känner mig mer och mer gravid. Bebisen är en vild en som sparkar och har sig mest hela dagen lång och igår kväll körde den lilla ut en liten fot (eller armbåge, vad vet jag) och den var kvar så pass länge att jag kunde greppa om den. Jonas i sin tur blev mest rädd och undrade om det verkligen var en bebis därinne och ingen liten alien. Karlar va.

Nu har jag även påbörjat en period där jag springer på toa stup i kvarten. Det funkar när man är hemma men på jobbet börjar det bli lite drygt, funderar på att informera mina kollegor om att jag härmed endast finns tillgänglig på toa eftersom jag i nuläget nästan spenderar mer tid där än ute på avdelningen.
När jag ska deklarera för någon av kollegorna att jag ska gå på dass så hnner jag aldrig längre än till " Nejmen hörrni...."  innan jag blir avbruten av kollegan som kollar på klockan och säger " Jaja, nu var det mer än tio minuter sen sist. Gå du på toa!"
Att dom orkar med mig va! ( fast dom är bra fina mina kollegor. Bästa!) ( Och vänta, detta skriver jag ABSOLUT INTE för att en av dom läser denna blogg, jag är ingen smöris va. Hejhej A-L ! )

Okej, slut med skitsnacket. Jag ska påbörja det jobbigaste momentet på min dag. Hitta kläder som passar. Wish me luck!

Ha en fin fredag! / ECN

V 25


Just for fun

Vilken vecka är du i nu? 25 stolta veckor!
När fick du reda på att du var gravid? 18 Juni ( I think )
Hur gammal var du då? 20 barre, men tro mig när jag säger att jag kände mig som 40 (minst)
I vilken vecka var du i? 4 eller fem.. eller hur var det nu?
Hur tog du det? Chockad! " Men vadå gravid, jag knaprar ju p-piller som värsta pundaren!
Mådde du mycket illa i början? Om jag säger att toaletten blev min bästa vän de första tio veckorna. Vad säger du då?
Har du mycket halsbränna? Inte ett dugg och inte än heller!
Är du känslig? Känslig ? Jag ? Inte då ! Lägger mig inte alls ner och sparkar med fötterna och grinar bara för att Jonas lagt sina jeans på fel ställe. Så okej, jo jävligt känslig!
När kände du bebisens första sparkar? v 18 någonting! Mirakel!!!!
Är du ofta orolig? Mer eller mindre varje dag!
Sparkar bebisen mycket? Ja, den lilla sparkar mycket och gärna. Helst när jag ska sova och när jag är kissis. När började du läcka bröstmjölk? Vill ni verkligen veta ?
Har du fått bristningar? Inte en endaaaaa! Står framför spegeln i timmar varje dag och letar...
Hur vill du att din förlossning ska se ut? Se ut? Vadå se ut? Jag vill att det ska gå snabbt och smärtfritt. Typ som att fisa hade jag tänkt mig. Nej men okej, ge mig dom tre -ina så blir jag nöjd. Amfetam-in , Hero-in och Koka-in. ( I wish)
Hur många UL har du gjort? Tre, och vet fortfarande inte om det är en pojke eller flicka.
Vet du vad det blir för kön? EH nej.
Vad ska bebisen heta om det blir en tjej? Vilda
Vad ska bebisen heta om det blir en kille? Vilgot
Några mellannamn? Dom vill ni inte veta.
Hur gammal kommer du vara när bebisen kommer? 21, men kommer känna mig som 41 blabla..

/ECN

Hej från sjuksängen

Buhu. Jag är sjuk och vi snackar risig som fan, har inte gjort många knop idag , eller vadå? Har jag gjort någon knop ? Neeee . Halsont, huvudvärk och ont i öron och bihålor, visst ska man alltid vara värst va. Ni ligger jag i sängen och bloggar från mobilen och ville egentligen bara säga "hej jag lever!" /ecn


Inte okej!

God morgon.  Jag vill börja med att berätta att jag och min lilla bebis inte riktgt kommer överens gällande sovtider. Jag har försökt säga att "mellan nio på kvällen och nio på morgonen så är det natt. Och på natten ska man sova!" Bebisen tycks inte lyssna med tanke på att han/hon sover och vaknar om vartannat mellan 23.00 och 05.00, sedan sover bebben i bästa fall till 6.30 men sedan tror den att det är dags att vakna och leka lite. Och för er som inte vet ; när en bebis rullar runt i magen så V-A-K-N-A-R man!

Detta resulterar i att mamma går upp ur sängen allt utom att vara utvilad och Ååååh vad hon hoppas att detta bara är en övergångsperiod för den lille. För när han/hon kommer ut så är det sova mellan 21.00 och 21.00 som gäller.  Och det är inget förslag vill jag lova, jag kryssade ju i rutan för " sova tio timmar per natt" på broschyren när jag beställde hem lilla knytet.  "Sova tio timmar per natt" och " vara smart" , allt jag kräver förstår ni..  (nästan allt).

Jag vill sedan fortsätta berätta att jag igår blev stolt iphone-ägare. Min telefon har ju börjat bråka med mig så när Jonas skulle köpa ny lur så gjorde även jag det och jag hoppas verkligen att min Iphone gör mig stolt. Annars ger jag bort den till en uteliggare ..typ. Med tanke på hur dyr denna telefon var så förväntar jag mig inget mindre än att den kommer med frukost på sängen och springer och hämtar nytt papper åt mig när jag sitter på toa och papperet är slut.

Så det så.

Och sådeså på att jag ska kila och hämta mer kaffe, fortsätta mysa ner mig i soffan med andra ljuset tänt och ara njuta av att vara ensam vaken.


pusspuss !
/ECN



Hejhallå

Förlåt mig, bloggen har varit död de senaste dagarna och likaså har jag varit. Speciellt igår då jag spenderade tio timmar på mitt kära jobb. 07.15-17.20 , Den ni.
Fast jag kan inte gnälla egentligen ( men det gör jag ju ändå) för jag har ett så mysigt jobb som ger så mycket energi. Jag älskar mitt jobb, det bara är så och jag har tillochmed valt att spola drömmen att bli barnmorska och plugga vidare till förskolelärare istället. Den ni. DEN NI!  Okej på att det får bli om några år med tanke på att jag framöver kommer ha ett eget litet knyte att tänka på istället för tjugo stycken små knyten på förskolan.


Idag blir en bra dag, jobbar bara mellan 9 och 13 sen åker jag in till stan och träffar på bästa Therese och ikväll så är det middag med alla kollegor från förskolan. Det ryktas att det blir flustret efteråt. Vad tror ni, Emma på flustret svängandes med magen ? Inte det kanske va. Men imorgon ska jag även ut med Tjejerna och Sandra som kommit hem från London över helgen. Då kan det nog bli så att jag svänger lite mage någonstans, så se upp alla Uppsalabor.


Nej ni, här har ni vecka tjugofyras magbild sen tjingar jag ut.

/ECN

RSS 2.0