Bilder btw



Utsikt från Annika och Magnus place



Utsikt från mitt place (inte lika snyggt kanske?)



Promenadvägen mellan våra två läger



My little sunshines



och i brist på andra snygga bilder 

/ECN


Begäret mina vänner, begäret!

Här i Tyskland har man en rätt trevlig liten tradition, nämligen att söndagarna spenderas med familj och vänner. Och för att detta ska kunna genomföras på ett bra sätt så har alla affärer stängda. Jättebra för familjerna, mindre bra för mig utan familj.
Och verkligen mindre bra med tanke på att mitt coca cola begär slog till med full kraft just igår. Jag har ju försökt dämpa det lite med pepsi, som typ är den enda coca cola liknande substansen som går att köpa i mataffärerna här. Men just igår så gick det bara inte med skitpepsin som förövrigt smakar gammal blomjord. Jag gick och var sur hela dagen, men sedan framåt kvällen när jag tog mig en liten löprunda så sprang jag ut ur gamla stan och mot flygplatsen, och där mina vänner, uppenbarade sig något underbart. En bensinmack. Jag sprang det fortaste jag kunde hem och badade och klädde mig, gick sedan tillbaka till benisnmacken och köpte cola..

Denna avnjöt jag i ett av mina två vinglas tillsammans med nästan färdiga nudlar i en kaffekopp som jag åt med sked. Man ska glädjas åt det lilla här i livet! Begäret var släckt för den gången!

Nu har jag ledigt fram till fyra egentligen, började på ballen men det är för jäävla varmt. Så kommer nog följa med Annika och handla lite istället och kanske sluta tidigare ikväll. NAJS!

/ECN





Pink (kul att jag glömde publicera skiten för hundra dagarn sen)

Jag hade så gärna velat  handla lite gott åt mig innan affärerna stänger men, nejnej. inte det! Klockan är sju och affärerna stänger åtta, vi har ju inte ens ätit än..

Får väl knapra på några knäckebröd ikväll.. GOTT.. ju mer jag tänker på det ju surare blir jag.. Uuuuuh..  och jag skojar inte när jag säger att jag inte sett en enda kiosk i närheten.. helt sick.. 
Kan ju alltid ta mig till något cafe och köpa med mig en bulle hem., Det kan man ju göra... gott gott..
Gick förbi ett cafe på vägen hem idag, och där var tårtbitarna lika tjocka som mina vader och typ två dm. breda.. Det tackar man icke nej till.. Eller jo jag kanske som inte gillar tårta.. men ni fattar vinken.. Det fanns ju liksom äppelpaj också.. och chokladkaka.. OGOTT.. 

Jag kommer bli så fet här.  Först äter vi frukost, gröt och juice och nybakta frallor från bageriet här på hörnet. Sen äter vi mellis, frukt och kanske ett kex och kaffe. Sedan är det lunch, och efter det mellis igen, Caffelatte, lite olika kakor eller bullar och frukt.. Sen har vi middagen, och ofta något gott efter det.. 

Ja ni fattar, välkomna hem Emma 240 kilo om ett år! 

/ECN

Latte-mamma fasoner

Efter eftermiddags-latten för oss "vuxna" (haha, vuxen!jag?) och eftermiddagsyoggin för das kindern så tog Annika med glina till parken tillsammans med Irna, Irma, Irme, Irene, eller vad grannen nu heter, och hennes barn som jag nu inte heller kommer i håg vad han heter, något gulligt iaf.
Så jag har farit runt lite i lägenheten med mopp och dammsugare i lägenheten så nu slipper vi fastna i massa gammal sylt med strumporna. Sehr guuuuut!
Vad eftermiddagen bjuder på vet jag inte riktigt förhoppningsvis inga fler besök på sjukhuset. Imorgon däremot blir det lite spänning i tillvaron. Det blir en riktig "turist-rundtur" för min del, guiden blir pappa Magnus (eller Göran som jag alltid tror att han heter). Sedan ev. en lunch på en mycket trevlig liten restaurang här i krokarna. Spännande! Förhoppningsvis hinner jag med att köpa en ny väska också då den gick sönder igår kväll när jag gick hem, haha alla blängde på mig när den ramlade i marken och jag såg att dom tänkte.. Jäääääävla turist!

Apropå turist så hann jag ju in på turistbyrån under min stadsvandring. Där nappade jag åt mig en liten katalog( 350 sidor) där alla kurser man kan läsa är med. Har ju tänkt plugga lite när jag är här, så den 19/9 ska jag iväg och mäta mina kunskaper på typ universitetet. Spännande, undra om jag är lika kass i Tyska som jag anar att jag är! Säkerligen..
Kommer väl få börja i någon typ...dagis grupp som lär sig prata tyska!!!



tsüch!
/ecn

Virrat på stadens gator

Hej hålla,
nu är jag juuust hemkommen från min aldelles första egna tur på stadens gator. Det gick Så bra sååååå! Hittade både dit och hem utan problem, jag som inte ens hittar i min egen ficka i vanliga fall! Jag hann till och med med lite shopping, två söta muggar, två skedar och en marmelad samt honungsburk.
Jag känner verkligen att jag skriver om så tråkiga saker, men vad man än gör här så är det ju spännande.. Allt nytt liksom.
Efter shoppingen (där jag även mot min vilja lät bli att köpa ett par snupersnygga skor för tvåtusen) så satt jag mig ner på Starbucks uteservering och tog mig en latte, och eftersom att solen inte skiner nu så var det riktigt behagligt (bara typ 27 grader idag eller nått).



Men nu är det time to passa barn!

/ECN

Krankenhause

God middag!

Nu sitter jag och chillar lite, Emil ligger och sover i sin säng och Emilia och Annika är på sjukhus (TYP) lilltjejen snubblade i sin iver att kika på den tjocka snubbe som kom och skulle sälja något och hon slog upp ett jack i huvudet mot ytterdörren. Stackars liten! Grät och grät och grät hos mamma sen hoppade hon ner och kröp upp i min famn och grät lite där också, Jag är något av en favorit i huset tror jag. Haha!

Det är soligt och mycket varmt här, min kropp som är van vid Sveriges pissljumma klimat går omkring och toksvettas, ombyte krävs varannan timme ungefär. Fresh! Det är tilloch med för varmt att sitta ute på balkongen så jag kurar i köket som en annan husa. Och alla som känner mig vet att jag i normala fall inte skyr solen, så tro mig när jag säger att det är hot hot hot här.
Orkade inte heller släpa med mig min egen laptop imorse så jag sitter vid deras, och den är så mycket bättre än min gamla johnbauer dator..Kommer aldrig mer sitta vid min egen typ..

Spenderade ju även första natten i min lilla lya och det gick ju bra, enda problemet är att jag bor precis vid en rätt vältrafikerad korsning och dom kör ju som dårar hela nätterna. Och i och med att det är höghus så ekar det så ljuden förstoras upp. Så hela natten har jag vaknat och somnat och vaknat och somnat. Fun! Så fort jag införskaffat mig en fläkt så ska jag sova med stängt fönster..


Nu hade jag egentligen tänkt köpa mig en latte och sätta mig i en park medan barnen sov, men nu drog ju dom iväg till krankenhauset så jag fick bli kvar här hemma, och tur är väl kanske det med tanke på värmen! Hoppas på att det blir lika varmt och skönt imorgon så jag kan ta det då istället.

Men nu ska jag nog klä av mig lite och sätta mig på balkongen iallafall!

Sköt om er alla därhemma I LOVE YOU!


/ECN

Bratwürst

Jaha! Då har jag för första gången i mitt nittonåriga liv smakat på något som jag aldrig trodde att jag skulle smaka på, nämligen Bratwürst. Deütsche delikatesse! Gissa om det var gott!
Man fick liksom som tre små brungråa korvar i en baguette med senap på, såg inte så tasty ut vill jag lova.. Typ utspytt kött!
Men det var fantastiskt gott, smakade grillat kött och goda kryddor! Så det blir det nog flera gånger.

Sen har jag märkt att jag absolut inte pratar så bra tyska som jag trott, för det första så snackar Tyskarna så fort att jag måste springa för att hinna höra vad dom säger. Och om man nu är så bra att man hinner höra så gäller det att inte börja tänka på vad ETT ord betyder, för då är man heeeelt borta sen.

Nu ska jag snart hem till mitt lilla house, med den uuuuunderbara heltäckningsmattan.. nooot. Hoppas verkligen att jag får mobilt bredband dit snart så att jag slipper sitta här och tönta mig med datorn.


OH, såg just att jag fått med mig sunes sommar i datorn, åh vad glad jag blev. Slipper jag känna mig helt ensam ikväll när jag ska sussa :)


IMORGON.. kommer det bilder!


/ECN


Updatering från Playboysängen

Nu är ja alltså finally framme i Nürnberg, och jag säger bara: This is the place to be! När jag klev ut från flygplatsen igår kväll så fick jag nästan värmeslag, det var en sån underbar känsla gentemot sveriges kalla regn. Att flygresan dessutom gick utan minsta problem är ett stort jävla plus vill jag lova. Inte ett enda missöde kom i min väg och det är ett mirakel större än när jesus delade på vattnet.

Just nu ligger jag i den säng som  dom så vackert kallar playboysängen, Den står i vardagsrummet och är stor och rund haha. Jag sov första natten här men nu snart ska jag åka och titta på stället jag ska bo i. Spännande och man kan ju hoppas på att det inte är värsta kyffet, men allt har gått så bra hittills så jag tror att jag lämnat oturen därhemma.

Emil och Emilia (Barnen) är så gulliga, springer runt och fladdrar och ropar Ciao och tsüch om varannat, grimaserar och flinar åt mig. Säkert jättespännande med en ny tant i huset som dom kan jävlas med.  
Man skulle verkligen kunna inte tro att dom är tvillingar om man inte vetat det. Emil är smal och blond medan emilia är lite rundare och brunlockig sen finns det ingen som helst likhet i ansiktet heller.
Nu sitter jag förövrigt och väntar på att der kindern ska vakna upp så att vi kan åka till mah place.

Men nu ska jag försöka hinna med en liten nap innan vi åker, är så trött efter gårdagen. Men lägger nog in någon bild senare.



/ECN

Fem timmar kvar till avgång från la house in Storvreta!

Var är nervositeten som väckte mig igår?  Den finns där men den är inte så stor som jag väntat mig, det enda jag nu är nervös för är flygningen. Eller Nej, inte ens flygningen är jag rädd för. Men jag är löjligt rädd för att inte hitta på Arlanda, för att inte hitta på Wiens flygplats samt Nürnbergs..

Jag är så medveten om att jag kommer känna mig som en fyraåring som tappat bort sin mamma i mataffären. Åh vad jag önskar att jag var tillräckligt liten för att få personlig hjälp av en flygvärdinna. Det kommer sluta att jag springer runt som en vettvilling, spyr i handväskan och skriker argt på folk av nervositet att komma fel.

Äh nu skiter  jag i detta får endå inget vettigt skrivet..


/ECN


I see you

Väskan står där i hörnet av rummet, den liksom stirrar på mig med ondskefulla ögon. Och hade den kunnat prata så vet jag att den sagt: "Sluta ligga och kolla på tv, packa mig istället. PAAACKAAA MIIIIIIIG"

Last day

Helt jävla sick!
Är det meningen att det ska kännas såhär?  HELT JÄVLA SICK! Om jag någongång sagt att jag varit nervös över någtot, så tar jag härmed tillbaka det. På bumsen och momangen.  Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till ...

Väskan står fortfarande ofärdigpackad, 13 kilo, 6 to go. Vad ska jag ta med? Vad ska plockas ur? Egentligen så vill jag bara släppa det och åka in till stan och träffa tjejerna en sista gång, vilket jag ju också ska. Men inte än!

Jag ska nog bestämma mig för att plocka ihop lite god frukost och lägga mig i sängen och se på Ice Age, dawn of the dinosaurs. 

Fast jag har tusen saker att göra!
Skjut upp, det är mitt motto!

/ECN

The begining

Nu är bloggen rensad från gamla tråkiga inlägg för att bereda plats för nya. Jag säger inte att dom kommer vara mer intressanta eller innehålla mer nyttigheter än tidigare. Det är ju samma gamla jag som skriver, det enda som kommer ändras är att dom skrivs från ett nytt land. (FAST DOM KOMMER VARA BÄTTRE)
Tyskland, Det är dit jag far om åtta dar ( rim till på köpet), och förhoppningsvis så stannar jag ett år. Au pair heter det visst, jag ska åka till en familj i Nürnberg och det kommer bli så bra.

Lördag. Var en stor dag. Det var nämligen i lördags som jag för första gången förstod att jag skulle iväg på riktigt. Holy crap, jag insåg att det fanns tusen saker att göra. och då menar jag tusen saker. Som om det inte var nog så fyller jag ju år och ska försöka pula ihop tre stycken födelsedagsfiranden. Så imorse när jag vaknade så tänkte jag att nu ska här ordnas med saker och ting. Jag ska göra det och det och det.  Har tillochmed skrivit upp vad som bör göras i min blommiga anteckningsbok. Och här sitter jag fortfarande väldigt många timmar senare, i min pyjamas. I sängen. Har inte gjort en av sakerna jag skrivit upp i blocket. Good job.


kommer jag ens orka pallra mig till Arlanda i tid? Det är frågan jag ställer mig, jag har inte så höga förväntningar på mig själv kan jag ju säga. '

/ECN

RSS 2.0