BLÄ

Idag är en sån här dag som var tänkt att bli riktigt jävla produktiv. Jag slutade halv två och jag tänkte mig att åka hem, städa, tvätta och laga mat.

Nu är klockan fyra, och jag har hittills hunnit med att åka hem...dricka kaffe... dricka mer kaffe..och. Ja...dricka ännu mer kaffe. Tvättkorgen ropar på mig, smulorna på golvet stirrar hånfullt på mig och påssoppan ber mig att äta den ikväll. Fan. Vad oproduktiv jag är.

Ja visst fan. Vi är ju två personer som bor här. Slog mig just! Men personen som jag bor med (läs:hos) ligger förtillfället och är ännu mer oproduktiv än mig. Jag dricker iallafall kaffe, han ligger bara och sover, dräglar och snarkar i soffan..

Ååååhhhh....jag vill också drägla,sova och snarka..

Men jag behöver inte sova just nu. Men det gör han(tydligen) han opererade en tand idag, och när jag kom hem så fick jag en grundlig genomgång om hur detgått till, hur djupt dom skar med skalpellen, hur långa sprutorna var och hur mycket det knastrade i käfta på honom. Säger bara, var jag inte rädd för tandläkare innan så är jag det garanterat nu. Fänk jå Jonas.

Nej, men nu blev det härjäävligt jobbigt att blogga... krävs en massa hjärnverksamhet till det.. Gör mer kaffe och tar en cigg istället!


/ECN

blöh

Sitter just nu i soffan, ena ögat öppet och det andra djupt sovandes, tittar med det vakna ögat på tvn. Det är parlamentet, ett av sveriges kan tyckas bästa program. Och jag önskar, från djupet av mitt skrumpna ihoptorkade hjärta, att jag var en tredjedel så rolig som de medverkande i programmet..
Jag sitter och fnissar, som en nykär fjortonåring och önskar att jag en dag kunde bli rolig.. Bara en liten liten gnuttarolig. Missförstå mig inte. Jag får ofta folk att skratta, tyvärr skrattar dom oftast åt mig och inte med mig. Vet inteom det ären bra eller dålig egenskap, men skiterman väl i!

Och härkommer lite gnäll, för var någonstans om inte i sin egen blogg ska man få gnälla? Jag är så fuckingjävlaTRÖTT. Har hela dagen fått kämpa för att hålla mina små ögon öppna. Inte nog med det så har jag fått massa finnar, rätt flottig hy och ingen. tro mig ingen fårkomma i närheten av mina behag dom ÖMMAR... jag känner mig som fjorton igen. Rolig, verkligen..Det räcker med att man var fjorton när man var fjorton, jag vill inte vara fjorton igen när jag tekniskt sett är en mogen snart-tjugoettåring!


nejnu. ska jag återgå till parlamenter och hjärtliga skratt!

/ECN



Trötta måndag

Ännu en måndag i mitt liv averkad. Herregud vad tiden går fort; Vaknar upp, det är måndag morgon och nästa gång jag tittar upp så är det fredag kväll och jag sitter placerad i soffan med ett glas rödvin i näven (eller för all del med en shot i näven och sju i magen, ståendes på en bardisk).

Tiden springer snabbt och jag hinner inte riktigt med, men medan vi ändå är inne och pratar om min kondition så tog jag ett stort steg idag. Jag placerade min rumpa på cykeln och trampade som en galning hela vägen från storvreta till Nyby efter jobbet. Okej på att jag tog en rökpaus vid bommarna, men ändå. Vilken jävla brud va, om jag överhuvudtaget kommer ur sängen imorgon så ska jag cykla till jobbet då också (haha AS IF!).

Nu när ni kanse äntligen börjat tro att det bor en liten hurtbulle i mig så är det inte läge att berätta att jag bara cyklade hem för att slippa åka till gymmet ikväll va? Det skulle inte vara så taktiskt av mig att säga det i detta läge.


Nej men för att återgå till nutid, jag sitter i soffan bloggar samtidigt som jag då och då slänger ett öga på tvn.. Cold Case.. Magen är nöjd, har just utfodrat den med en korvibröd. Det är inteofta jag unnar mig något så vällagat och välsmakande...
Karln är ivägvinkad och jag ser fram emot en hel kväll ensam i soffan med tvn som enda sällskap. Och om jag orkar bry mig, så kanske..kanske jag poppar lite popcorn. This is life!


/ECN

Today I dont feel like doing anything

Jag sitter här, framför datorn med kaffekoppen i högsta hugg ( kaffekoppen, min mest använda accesoar). Jag gäspar lite, sträcker på mig och det knakar lite i ungefär varenda kroppsdel jag äger. Knattrar lite förstrött på tangenterna och lyfter blicken, den fastnar på min man...
Mannen ligger just i detta nu i soffan och spanar på tvn iförd tubsockor som är uppdragna nästan hela vägen till knävecken. Han har shorts och en sunkig tisha som för längesen sett sina bästa dagar, håret är vildvuxet och ostylat och han har typ en veckas skäggstubb på hakan.

Han påminner mig om någon när han ligger där, jag funderar men kan inte komma på vem.

Alltså, han liknar verkligen någon. jag funderat seriöst i några minuter. Och pang, det slår mig som en blixt från klar himmel. DEt är min morfar som ligger i soffan bredvid mig... Eller snarare min morfar i skepnad av Jonas.
Jag vet inte vad jag ska ta mig till riktigt, men går in och letar efter något lugnande i medecinskåpet. Alvedon. Får duga! ÄR i  smärre chocktillstånd..

Häller upp nytt kaffe, sätter mig framför datorn och andas djupa andetagför att lugna mig...Jonas ligger där och anar inte att jag för bara en minut sen satt och jämnförde honom med min sjuttioåriga morfar.. Jag släpper det, låter honom vara lyckligt omedveten om detta... stackarn...


/ECN

bring it

okej,jag är liiite dålig. men denna vecka.. jösses den har varit jobbig, på gränsen till att jag ville stoppa huvudet i en toalett och spola... Men nu är det lördag och ledigt. eller vadå ledigt. Balkongen ska skrubbas, garderober ska rensas och persienner ska lagas. Det ska handlas och lagas mat och städas och fan och hans moster.. fuck meeeeee..
Just nu ligger jag bara i soffan och ser på en film med grynet, ingen stress. skjut på allt som bör göras. Man vill ju inte slita ut sig i onödan liksom, ibland är det jobbigt nog att ligga i soffan och behöva resa sig för att fylla på kaffekoppen, därför kan det vara bra att ha en liten pojke som man kan beordra. Har alltid sagt att han är för bra för mig, för snäll också kanske.. vad vet jag.
Fast nej jag är grym, jag är bäst och snyggast. Det är lätt att ligga på topp när man heter Emma Fucking Nyholm, man bara glider med och vips så är man längst upp, man står där och tittar ner på livet som det såg ut innan. Och man önskar sig inte tillbaka, inte tillbaka ut på landet där man förgicks av uttråkning. Jag längtar inte ens tillbaka till en timme av dessa fyra och ett halvt år. Jävlar vad livet är bättre nu, och jävlar vad jag förtjänar det.
Och till alla er därute som inte känner er så jävla bra jämnt, Är ni inte bra, så kan ni alltid låtsas vara det.
ECN CHECKAR UT..

vote for sushi

jag har ätit sushi, jonte ville inte ha kattmat. så han åt någon wook med biff. han har spenderat den senaste halvtimmen på toa... haha... stackarn.. nästa gång kommer han garanterat välja sushi.

nej men vad ska jag säga. dagen har spenderats ute i storvreta hos min kära mor, bakis och jävlig, långt ifrån på topp. fan, det blir bara värre och värre med åren... nästa helg blir fri från alko.... fuck me, är jag 20 eller 56.. börjar ju undra kan jag säga.

imorgon ska jag jobba igen, efter en veckas hemmavistelse, tillbaka till snor, bajs och goa ungar. love it.



nu är han klar, 37 min på toa, han har slagit sitt egna rekord..


ECN

bara för att

äääääääckliga dator, äckliga emma. som pajade datorn igår. kan ni ens tänka er hur frustrerande, påfrestande och sjukt jävla tokirriterande det kan vara att inte  kunna använda sig av vissa av tangenterna på datorn. här ville jag bra gärna sätta ett frågetecken, men gick det... icke.. för jag kan ju inte..
bitter. vidrigt, jag är arg. men jag ger inte upp, jag slutar inte blogga.. även fast det känns ganska tråkigt för tillfället... kan inte sluta tänka att det är bra mycket roligare att skriva när man har utropstecken... .
dagen har varit sjukt slapp, jag har varit på mitt sämsta bittraste humör.. inte bättre av att jag suttit och spanat fotboll med tre aikare.. fatta grejen.. aik torskade med 3-1 och det lilla målet dom fick, kan dom inte ens ta åt sig äran av. för det gjorde en inhyrd häckenspelare åt dom.. haha. tack och bock..
nu sitter jag och chillar i soffan snart kommer kvällens sällskap, som snuvar mig från att ligga och äta chips i soffan.. fandå, men nu gör vi det bästa av sitautionen, sätter på oss kläder, ett leende och låtsas som att detta ska bli förjävla kul... vilket det säkert också är. jag är bara bitter..
bitter bitter..
ecn

upp som en sol, ner som en fucking pannkaka..

vilken kväll... jag säger bara what aaa night, jag är tom..finns inte mycket att säga.. kan dock börja med att jag hällde ett glas rosé på jontes dator. den funkar, men det går inte att göra stora bokstäver, och inga snabela, utropstecken och you name it.
tangenterna är äckligt sega så jag sitter och hamrar på tangenterna likt gertrud 75, nybliven ägare av en dator...

jag är bakis, och snart kommer min partner in crime hit, sara.. vi ska väl diskutera vem som mår värst, jag. vem som gjorde värtst tabbar igår, jag. och vem som var fullast. jag.

jag ska bara passa på att ge er ett råd, rakt från mitt hjärta,  blanda aldrig rosé och rom... åååååååååååååhhhh....


ecn signar ut..

Sanning..

Något som slog mig, var hur folk reagerar på mitt och Saras sätt att säga "Jag älskar dig"  till varandra. Vi kan låta väldigt brutala mot varandra, av någon ovettig anledning som jag inte vet. Poängen är den, att om jag vill att Sara ska veta att jag tycker om henne så kan jag kalla henne, Slyna och hon svarar mycket snabbt Hora.

Detta betyder alltså inte att sara tycker att jag är en kvinna som säljer sig för kosing, utan det är hennes sätt att svara; "jag älskar dig också!" .  Folk på stan eller folk som bara hänger med oss kan bli lite bestörta över vår brutala otrevliga och ganska så osmakliga ordväxling, men det är alltid, oavsett sagt kärleksfullt.

Och tro mig, jag kallar inte vem som helst Hora eller Slyna, fitta eller Äckel. Det är bara Sara jag kan säga sånt till.. så kommer det alltid vara... bästa bästa Sara!


Okej, nu blir jag töntig och tårmild.. men sara är min andra hälft, är hon glad så är jag glad, Är hon ledsen så är jag ledsen. Om någon pussar henne, så är jag den som blir uppspelt och skitnöjd.. Och om någon säger jag älskar dig till mig så vet jag att det är Sara som går och nynnar och är lycklig på väg till bussen...

Inte ens två år ifrån varandra i två helt olika kontinenter kan få oss isär.. Fucking Sara...

Jag ska hoppa lite på Jonas som ligger och slaggar, sedan ska jag bannemig tappa upp ett glas vin och sätta mig i solen och vara snygg!

Ses i dimman bitches!
/ECN

MEn föriHeeeeeeL.

Alltså, jag tar min roll som husmor jäävligt seriöst. Tror jag, shit. Den slappaste av slappa dammsuger, städar, lagar mat...tvättar (Hell no, från och med nu Jonas uppgift!). Jag gör det, jag tycker inte att det är kul, men det måste göras. Enda problemet är det här med dammsugningen. Har fram till nu tyckt att dammsugning kan vara en hyfsat okej sysselsättning. Jag lallar runt medan jag sjunger, högt, skråligt och något fruktansvärt falskt. Jag dammsuger lite halvdant, drar några väl valda moves, skakar min dallriga rumpa i takt till musiken.

Sen helt plötsligt.. BOM PANG KRASCH! jag råkar slänga en blick på mig själv i spegeln, och gud.. jag frågar dig.. Hur kan en helt okej poppig 20-åring (med dallrig bakdel) helt plötsligt förvandlas till en femtioårig tant (förlåt mamma) bara för att hon håller i en dammsugare..

Bilden som möter mig i spegeln är inte smickrande, håret står åt alla håll, hållningen är långt ifrån okej med krokig rygg och hängande mage, ett jävla under att jag inte snubblat på den än. Ansiktet är rödflammigt och jag har på mig en sunkig gammal Tisha som har sett sina bättre dagar..
Jag är ett vrak, en gammal förtidspensionerad 55åring, och allt är dammsugarens fel...

Jag säger bara...VAD hände? Härmed är det herrn i huset som tar hand om även dammsugningen.


Nu ska jag slänga in mig i duschen, piffa upp det som piffas upp bör, dvs. allt och sedan ta emot karln i soffan, snygg, fräsch och porrig. Han ska aldrig få se mig i dammsugarskick, det får vilken kärleksfull man som helst att packa väskorna och dra..


Bör även nämnas att jag ikväll ska vara vild och galen med min andre hälft Sara Fucking Sjösten. Vi ska hinka i oss Rosé och diverse andra alkoholhaltiga drycker, göra stan och uppsalas grabbar jääävligt osäkra. Glömd är förra söndagens ångest och löften om "inget mer alkohol för mig!"

Vi kör Rara-Sara, som alltid!

Sköt er!

/ECN

Whaaaadaaaaup?

Låt mig berätta för er om min syster. Hon är en ganska skön människa, hon har sina konstiga dagar då man gör bäst i att gå med på allt hon ber er om om man vill leva. Hon har sina bra dagar, då jag inte vill något hellre än att ge henne en kram och berätta hur mycket jag uppskattar henne.

Hon är alltid snabb med att påpeka att vi inte är så lika, SPECIELLT inte ögonen. För "Emma ser ut som en kines, och det gör fan inte jag!" Ändå så får vi jämt och ständigt höra hur lika vi är "SPECIELLT ögonen!". När Elin får höra det så brukar hon grymta ganska så missnöjt, slänga ur sig en eller annan svordom och trampa därifrån med bestämda steg.

JAg tycker väldigt mycket om den här systern, hon är både min bästa och min värsta syster ( har inte så många andra systrar att välja på liksom). Men pågrund av att jag spenderade ett år i Tyskland, och hon sedan flyttade ner till FuckingjävlaKalmar, så ses vi inte så ofta. Det blir mest udda samtal här och där, men oftast en gång om dagen. Och det är dit jag vill komma, för hon har en egenhet som är ganska så söt. Hon lär sig aldrig hur man svarar på "whatsup?" hur många gånger jag än förklarar för henne.

Så ungefär såhär låter varenda ett av våra öppningssamtal:

Elin: Tjenna Jaktbytet!
Emma: Whaaaaaadaaaaup?
Elin: ....öhh....WHAAAAAAAAAAAADAaaaaauuuPpp?.....?...
Emma: Nej Elin, förfan, antingen svarar du med "hur du mår" eller med "Vad du gör!"  inte så noga.. lär dig..

Men nästa samtal så är vi ändå där..

Elin: Tjenna Jaktbytet!
Emma: Whaaaaaadaaaaup?
Elin: ....öhh...Whaaa..
Emma: NEJ ELIN!
Aja poängen är, Elin, bästa och värsta syster! Jag... jag...älskar.....DAGG!


Nu ska jag återgå till tvätten, vem trodde att det skulle vara såhär jobbigt att bo hemifrån "på riktigt". Sorteras, tvättas, hängas, vikas, pulas in i garderoben.... Användas, ner i tvättkorgen, sorteras, tvättas, hängas. In i garderoben... Fuck me, det är jobbigt att tvätta...

/ECN

Det är så mycket man kan göra och borde och vill!

Idag har jag trotsat farbror doktor och haft foten i nedåtläge, vandrandes, på stadens gator med min fina vän Therese. Vad ska man annars göra när man håller på att gå under av tristess?
Dumt, kan tyckas, för nu bultar foten...ungefär som att det bor en liten desperat tomte därinne som gör allt för att komma ut. Typ..

Nej men jag har haft en trevlig förmiddag med Donnan, som alltid. Tagit en kaffe, shoppat lite (hittade inget som matchade en vit kavaj, sorry förfan!) och fått smisk för att jag stirrade för mycket på ett par silikonbröst.. Tror inte Therese fattar grejen med det där.. Jag vill absolut inte ha ett par.. men alltså.. det är sjukt faschinerande... Flyter dom om man ligger på rygg och badar? Skulle vara sjukt praktiskt, aldrig behöva ha flytväst. Inte för att man skulle få plats med dom i en men ändå..

Nu står min Snickare i duschen, han kom hem för ett tag sen. Svettig och härlig och alldeles...alldeles underbar! Vi ska piffa till oss lite och sedan styra kosan mot pappa Hasse för lite grillning. ( Hans pappa Hasse, inte min. Sjukt jobbigt att vi har pappor med samma namn..fatta grejen..).

Och ett litet p.s. för den som bryr sig. jag är lycklig lycklig, glad som fan. jag mår bra och har det bra. Underbara vänner, fin familj och världens bästa pojkvän.

Emma signar ut det är slut!
(För den här gången)

/ECN



Bitcheeez

I'm back, här skämtar vi inte. Utan detta är på renaste fetaste allvar. Fattar ni grejen va?

It's huuuuge, lessnade på att alla kom fram till mig på stadens gator och bönade och bad om att jag skulle börja blogga igen. Så happy nu?

Nej okej, skämt. Sanningen är den att jag är inne på tredje dagen av soffhäng, reslutatet av en lite för vild valborg, jag har läst ungefär varenda blogg som går att läsa, minst tre gånger. Och jag känner bara.. att ingen blogg mäter sig med min.
Jag bara undrar, vad ända in i glödheta får man ut av att läsa Kissies blogg? Mer än att man blir ruskigt avskräckt från att göra en skönhetsoperation?
Och vad får man EGENTLIGEN ut av att läsa Kenzas blogg? Jo man får lära sig hur man matchar en vit kavaj med olika plagg.. Dessutom så får man ett fett begär av att se ut som flicksnärtan..

Ni fattar, Sillisar och vita kavajer skiter man väl i, så mina ärade Damer, och stiliga Herrar; Låt mig härmed presentera bloggarnas blogg. She is back, Emma Fucking Nyholm.

Här kan ni läsa om mina tankar och min vardag, hur det är att vara en tjugoåring på topp, högst upp på karriärens stege. Jag kan säga att det är jäääävligt långt att falla från min position..

Jag berättar om hur det är att sitta i timmar på ett café med goda vänner och diskutera snoppar och idioter. Jag hoppas också att ni snart kommer förstå att jag driver hårt och är en aningens bitter. Så ta allt med en nypa salt!

Jag är lite vulgär och börjar snart undra om jag inte lider av tourettes, jag har knappt några hämmningar och jag är tjejen er mamma varnade er för.


Yeah you better run!

/ECN

RSS 2.0